Hem Butik Webbutik Verkstad Tips och råd Trafik Länkar Nedladdning Frågelåda Nyhetsbrev Anslagstavlan Väder Var finns vi? Kontakta oss!Våröversyn kan du givetvis beställa när som helst på året, när du känner att det var länge sedan din motorcykel var inne på service men ändå inte vill göra en stor service eller att få den kontrollerad inför säsongen.

Kontakta gärna oss!

 

 

Uttagning av mc.

Inför första körningen med din motorcykel är det viktigt att den är i trafiksäkert skick. Om du genomför punkterna nedan så har du kommit en bra bit på väg

  • Läckage. En oljefläck under motorn /växellåda / kardan kan vara början till ett större läckage. Har du en större fläck, kontrollera alltid oljenivån. Även anslutningar till kylare kan tillfälligt läcka vid den första starten, var observant. Ibland börjar även packboxarna i framgaffel eller bakstötdämpare att läcka. Läckage i framgaffel kan innebära att framgaffelolja rinner ner i bromsoken och du tappar bromsförmågan.
  • Oljekontroll motor. Ta för vana att alltid kolla nivån, har du nivåfönster går det snabbt och utan kladd.
  • Reglage. Kontrollera gasvire och kopplingsspel. Det skall vara ett litet spel så att inte gas eller koppling ligger på.
  • Belysning, blinkers, stoppljus och signal. Vill du synas glöm ej detta.
  • Bromssystem. Kontrollera visuellt om det finns läckage, belasta bromshandtag och pedal för att känna om dessa flexar. När du kör igång motorcykeln gör en provbromsning direkt i låg fart.
  • Hjul och däck. En av de viktigare kontrollerna. Rätt lufttryck (nedsjunkning), däcksmönster och fälgarnas kondition.
  • Styrinrättning. Känn på framgaffeln genom att komprimera den (en lätt bromsning med frambromsen), vrid styret fram och tillbaka snabbt och känna att det känns stabil.
  • Drivsystem. Kontrollera kedje- eller beltdrivespänning. Kolla med instruktionsboken. Har du inte gjort ren kedjan i höstas är det hög tid nu, därefter smörj.
  • Utrustning. Sitter eventuella packfickor eller väskor fast som de ska? Ryck och slit.

Ibland kan bromsarna ligga på lite men dessa skall efter någon kraftig inbromsning släppa. Gör de inte det kontakta verkstad.

Vissa våtkopplingar kan klibba ihop under vinteruppehållet. Starta motorn och dra in kopplingsgreppet en stund så brukar kopplingen släppa.

Du kan läsa mer detaljer och andra artiklar på sidan Tips och råd.
 

Om cookies Webläsare Upplösning Företagsuppgifter Miljöpolicy Webbkarta Privacy Policy


Tving MC-service HB © 2014