Hem Verkstad Boka service Däck Bromsar Effektstrypning Våröversyn Inför service Reservdelar Vinterförvaring Verkstadspolicy Var finns vi? Kontakta oss!
 

I vår verkstad genomför vi
service, reparation, däckservice och
försäkringsreparationer.

Förutom motorcyklar jobbar vi med Maxiscootrar (125cc och större) och ATV (4/6-hjulingar).

Vid alla typer av arbeten gäller
tidsbeställning.

Telefon 0455-33 01 30

Betalningsalternativ; Kort eller faktura.
 

Du kan förutom att ringa, boka service, reparation mm, via vår hemsida under Boka service!
Vi tar inga stora motorrenoveringar under säsongen utan du är hänvisad till de stora företagen.

 
  Var ute i god tid, försök planera in servicetidpunkt, däcksbyten mm. Vi kommer att försöka hjälpa dig så gott vi kan vid akuta fel. Glöm ej att läsa "inför service" när du planerar att beställa service mm. Är du osäker på något ring oss så hjälper vi dig.

Servicen på många sporthojar men även vissa custom och touringhojar är mycket omfattande och komplicerad som kräver goda kunskaper och utrustning.

 
 

Ventiljustering, kontroll av tändstift är arbeten som kräver att hojen "slaktas" för att komma åt kontrollpunkterna. I de flesta fall måste tex kylsystemen demonteras för att komma åt ventilerna. I samband med detta byts normalt också kylvätskan.

Honda CBR1000RR nerplockad för service.

 

 
BMW K1200LT nerplockad för service.

MV Agusta F4 klar för provkörning efter justering styrlager och byte komplett kopplingspacket.

 

 

Vi monterar också förgasarkit för att optimera ditt öppnare avgassystem. Vi använder Factory Pro och Dynojetförgasarkit.


Vi monterar strypningssatser på din motorcykel. Den mest vanliga typen är strypbrickor som placeras i insuget för att erhålla rätt effekt. En annan variant är trottelstopp Du får ett dokument som bekräftar att att strypningssatsen är monterad och är till din hoj.

 

 

Batteri finns i olika typer som kräver sitt underhåll. Under längre upphåll måste dessa laddas, helst med en autoladdare för mc så att batteriet alltid håller maxladdning. Vid service genomför vi batterivård, koll av vätskenivå (i öppna batterier) och laddning vid behov.

Bromssystemen blir mer och mer avancerade och måste underhållas med intervall.

 

 

Börjar motorcykeln att gå trögt när du rullar ut den ur garaget. Det kan vara bromsar som ligger på och behöver renoveras. Vi rengör och byter samtliga packningar, kolvar på dina bromsok för att återfå funktionen.

Vi byter bromsbelägg åt dig när de gamla har gett upp. Bromsbelägg från kända tillverkare; Carbone Lorraine, SBS, Ferodo, mfl. Vi kan hjälpa dig att förbättra ditt bromssystem. Det kan var tex att byta till stålomspunna bromsslangar, montera bromsbelägg med bättre bett för bankörning/landsväg. Vi kan också erbjuda dig rena racingbelägg från SBS, Carbone Lorraine, Performance Friction Brakes!

 
 

Vi använder bromsvätska av högsta kvalitet. Bromsvätska bytes i princip vid varje servicetillfälle för att få bästa funktion i bromssystemet. Givetvis klarar bromsvätskan kraven för ABS-system.

 

Fjädringssystemen blir allt mer avancerade och har ofta samma justermöjligheter som en racehoj. Tyvärr är det många som inte har koll på detta. Vid service kontrollerar vi grund-setupen på framgaffel och bakstötdämpare. Vi kan också förbättra tex framgaffeln genom att byta till Öhlin framgaffelfjädrar.

 

 

 

Vi renoverar och packar om framgafflar. Läckage innebär försämrad fjädringsfunktion och att framgaffelolja kan rinner ner i bromsoken och få dina bromsar att sluta fungera.

 

Vi renovera kopplingar som har börjat att slira eller inte frikopplar korrekt. Normalt så monterar vi alltid original kopplingsdetaljer för bästa funktion. Vill du få en kraftigare koppling kan vi också hjälpa dig. 

 
 

Vi byter drivpaket; fram- och bakdrev och kedja. Vi använder JT-drev och kedjor från DID, EK och RK som sitter originalmonterat på många japanska motorcyklar. Givetvis så nitar vi kedjan för bästa styrka.

Vi byter däck och balanserar dessa åt dig. Du får råd och tips vilka däckstyper du bör använda till just din motorcykel. Vi beställer hem de flesta däcksfabrikaten åt dig.

Vi monterar inte däck som du själv köpt, du hänvisas till den återförsäljare du köpte däcket av!

 
 

Förutom alla japanska hojar jobbar vi också med BMW, HD, Aprilia, MotoGuzzi.

 

Vi genomför även service och reparation på ATV-maskiner, här en Yamaha YFM400.

 

 

 

Vi renoverar motorer också, normalt endast under vår lågsäsong, men ring och fråga om vi har möjlighet.

 

Växellådor brukar fara illa på framförallt sporthojar. Vi hjälper dig att renovera dessa, normalt endast under vår lågsäsong, men ring och fråga om vi har möjlighet.

 
 

Efter alla typer av arbeten genomför vi alltid provkörning av motorcykeln för att verifiera arbetet.

Även innan service genomför vi provkörning av motorcykeln för att känna på motorcykelns status.

Välkomna!


 

 

Måndag - Torsdag

10.00 - 18.00

Fredag

STÄNGT

Lördag

STÄNGT

Söndag

STÄNGT

Telefon 0455 - 33 01 30

Telefontider
butik/kundmottagning/
bokning 12.00 -18.00

Använd gärna våra mailtjänster här på hemsidan, om det är upptaget eller vi inte svarar i telefon.


Är du osäker på din motorcykel skick,
skall iväg på semester eller vill få en  allmän kontroll,  boka en Våröversyn. Läs mer vad den omfattar.
 


Vi har tre olika bildgallerier, det första med allmänna bilder från bla besök av mcklubbar, det andra handlar om hojar vi har servat i vår verkstad och till sist bilder på hojar där vi har monterat på olika typer av tillbehör eller på slitdelar som vi har bytt.

Klicka på respektive bild så kommer du till de olika bildgallerierna.


Besök av mc-klubbar


Häftiga hojar


Tillbehör och slitdelarVi genomför service av din motorcykel enligt de olika fabrikanternas anvisningar. Du kan givetvis välja enskilda kontrollpunkter också. Du får samtliga kontrollpunkter dokumenterade och förslag på underhållsåtgärder. Mycket stor vikt läggs på trafiksäkerhet.


Följande reparationer genomför vi under säsong;
koppling-, startkoppling-, hjullager-, styrlager-, svinglager-, framgaffel-, stötdämpar-, bromssystem-,drivpaket-byte /renovering.

Vi servar och reparerar din 4-hjuling, ring eller maila för kostnadsförslag.


Under hela året hjälper vi dig som har haft otur och fått skador på din motorcykel och utrustning. Vi har mycket gott samarbete med de stora försäkringsbolagen. Kontakta oss för mer information.


Vi kan erbjuda dig följande däcksfabrikat;
Michelin, Dunlop, Avon, Metzeler, Bridgestone, Pirelli, Continental. Du beställer och bokar in motorcykeln för däcksbytet precis som en vanlig service.

Vi monterar inte däck som du själv köpt, du hänvisas till den återförsäljare du köpte däcket av!


Vi erbjuder dig de bästa oljeprodukterna för din motorcykel och moped. Märken som MOTUL och HD original olja borgar för hög kvalitet. Vi har även specialoljor för veteranmc.


Vi monterar eller skickar via postorder olika typer av strypningssatser beroende på vilken klass det gäller.

 Tänk på vid beställningen att du anger ramnummrer och regnummer. Strypningssatser finns till de flesta modellerna, både 11 och 25 kw.


Vi hjälper dig att koppla in extraljus, värmehandtag och andra el-komponenter.


Den förste varje månad presenterar vi
månadens tips, något som vi tycker är viktigt för dig och din motorcykel.

 

 


Betalningsalternativ;
kort eller faktura.

Om cookies Webläsare Upplösning Företagsuppgifter Miljöpolicy Webbkarta Privacy Policy


Tving MC-service HB © 2014